Een van de taken van de rasclub voor Russen en Nebelungen is het aanbieden van dekkaters en  bemiddelen van kittens en herplaatsers.

 

Dekkaters

 Het aanbieden van dekkaters is een van de diensten die de Rasclub aan biedt aan haar fokkerleden. De leden zijn zelf verantwoordelijk voor het maken van goede afspraken met de eigenaar van de dekkater en voor het laten invullen van de juiste papieren die nodig zijn voor het stamboek.

 

Kittenbemiddeling

Kittens van alle, bij Neocat aangesloten, cattery's van Russisch Blauw en Nebelung mogen worden aangemeld bij de kittenbemiddeling. De kittenbemiddeling brengt de cattery's in contact met mensen die op zoek zijn naar een kitten. Voor beschikbare kittens, kijkt u bij procedure kittenbemiddeling.

 

Herplaats bemiddeling

Een herplaatser is een Blauwe Rus of Nebelung die om welke reden dan ook op zoek is naar een nieuw huisje. Omdat wij willen voorkomen dat een Blauwe Rus of Nebelung in een asiel terecht komt, zullen wij er alles aan doen om een goed huisje te vinden. De rasclub brengt mensen die een kat aanbieden voor herplaatsing in contact met mensen die op zoek zijn naar een herplaatser.

 

Als Rasclub vinden wij het belangrijk om mensen goed te informeren. Over het ras, de gezondheid en de keuze voor een fokker. Dat doen wij onder andere via ons clubblad, via webinars of nieuwsbrieven. Ook het belang van een stamboom. Meer informatie hierover vindt u in onderstaand document wat u eenvoudig kunt downloaden.

 

 

Download
Het belang van een stamboom
Stamboom vs stamboomloos ws.pdf
Adobe Acrobat document 168.0 KB