Voor het eerst naar de show...


Misschien bent u wel eens op een kattenshow geweest of misschien twijfelt u om een keertje mee te doen aan een show. Maar hoe werkt het dan? En doe ik mijn kat tekort als ik hem of haar mee neem?

 

De keuze om het wel of niet een keertje te proberen, ligt natuurlijk volledig bij de eigenaar. Als je een raskat hebt gekocht, is het misschien ook wel leuk om eens te kijken wat de keurmeester van uw lieveling vindt. De meeste katten liggen op de show vaak te slapen of te kijken naar al het publiek dat voorbij komt. Meestal worden ze overdag nog eens extra verwend. Vervelend in zo'n hokje de hele dag? Welnee, de kooien zijn best ruim en zeg nou eens eerlijk... liggen ze bij u thuis ook niet het grootste deel van de dag te slapen op hetzelfde plekje? Het gaat ook maar om één dag en als u weer thuis bent, strekken ze zich vaak heerlijk uit, lopen even op een drafje door het huis om vervolgens weer heerlijk te gaan slapen en te dromen van alle belevenissen.

 

Je kunt het beste beginnen met showen als je kat nog heel jong is. Hoe kleiner, hoe makkelijker ze er aan zullen wennen.  En blijkt dat uw kat het na twee keer uitproberen echt helemaal niet leuk vind, dan moet u hem of haar gewoon lekker thuis laten

 

Maar stel, u heeft besloten om het eens een keertje te proberen. Waar gaat u dan naar toe? En hoe werkt zo'n dag? Met een Blauwe Rus of Nebelung is het sowieso het leukste om naar een show van Neocat te gaan. Er is altijd iemand van de rasclub aanwezig om u te helpen en te vertellen wat er allemaal gaat gebeuren.  Op de website van Neocat (www.neocat.nl) staat onder het kopje "showtime" een uitgebreid stukje over hoe u moet inschrijven, wat er allemaal bij komt kijken. Kortom een heel informatief stukje over het showen. Leest u dat gerust eens door en als u vragen heeft, stel ze gerust want wij helpen u graag op weg!!

 

Veel showplezier!